Futsal-MS-baráž: Slováci do Thajska len zázrakom, v baráži proti Španielsku

11.02.2012 Celý región

Záhreb 11. februára (TASR) - V dejisku futsalových majstrovstiev Európy v Záhrebe vyžrebovali v sobotu pod dohľadom UEFA dvojice per baráž o postup na MS 2012 v Thajsku (2.-18. novembra). Slovenských reprezentatov žreb nešetril, v dôležitom dvojzápase sa totiž stretntú so Španielskom, ktoré je dvojnásobným majstrom sveta a päťnásobným európskym šampiónom.

Slováci, ktorí sa do záverečných bojov kvalifikovali vďaka úspešným decembrovým výsledkom na turnaji v portugalskej Coimbre, si s favoritom zmerajú sily v priebehu marca a apríla. Začína síce doma, ale presné termíny oboch zápasov ešte musia dohodnúť národné asociácie, pričom pre prvý duel prichádza do úvahy termín od 25.-28. marca a odvety budú na programe 8.-11. apríla.

Sedem víťazných tímov z európskej baráže sa kvalifikuje na finálový turnaj MS 2012 spoločne s ďalšími 17 futbsalovými reprezentáciami z celého sveta.

MS 2012, európska baráž - žreb:

Nórsko - Taliansko, Slovinsko - Česko, Azerbajdžan - Rusko, SL0VENSKO - Španielsko, Maďarsko - Srbsko, Bielorusko - Portugalsko, Rumunsko - Ukrajina
 

Vyberte región